Malzemeler
1 su bardağı burçak unu
Yeterince maden suyu
1 tatlı kaşığı ozon yağı
1 tatlı kaşığı pelesenk yağı
1 tatlı kaşığı biberiye yağı
1 çorba kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı kekik
Hazırlanışı
Burçak ununu bir tavaya koyunuz ve yeteri kadar maden suyuyla kısık ateşte lapa kıvamına gelecek şekilde karıştırınız. Lapa hâline geldikten sonra ocaktan alınız ve ozon yağını, pelesenk yağını, karabiberi ve kekiği ekleyip tekrar karıştırınız.
Kullanımı
Sonra ısısı kontrol ediniz ve ağrılı bölgeye streç (sitreç) film yardımıyla sarınız. Sıcaklığı bittikten sonra yıkayabilirsiniz. Ağrılı ekleminize egzersiz yaptırıp daha sonra ozon jeli sürüp istirahat ediniz.
Dikkat
Eklemlerinize sıcak iyi gelmiyorsa lapa uygulamayınız.
Size özel bir paylaşım daha faydalı olmak dileğiyle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder