Nohut Suyunun Faydaları, Yararları
nohutun faydaları - nohut suyu faydaları - nohut faydaları nelerdir - kara nohutun faydaları - Nohutun zararı - nohut suyunun faydaları - nohutun faydaları nelerdir - maydonoz suyunun faydaları - siyah nohut faydasi
İBN-İ SİNA'DAN ŞİFALI BİTKİLER -14-
Gazeteniz BUGÜN’den müthiş bir yazı dizisi…
Türkçe derlenmiş haliyle bir ilk…
Hekimlerin hükümdarı İbn-i Sina’dan ‘Şifalı Bitkiler’
Avrupa’da 700 yıl tıp hocalığı yapan ünü dillere destan, hekimlerin piri İbn-i Sina’nın 'Tıp Kanunu' kitabından bugüne kadar hiçbir yerde rastlamadığınız çok özel formülleriyle şifa bitkilerin reçeteleri…
Dr. Yaman SÖNMEZ ve Tarihçi Ahmet ALMAZ hazırladı.
Sivilceleri giderir, cildi ve sesi güzelleştirir, akciğerlerin en iyi besinidir. Diş ağrısını geçirir.
Humusun birçok çeşidi vardır. Beyazı, kırmızısı, siyahı, burçok gibi olanı, ki gersene (kersene) denir; bostani ve yabanisi vardır. Yabani olan çok sert ve çok acıdır. Şiddetli ısıtıcı etkisi vardır ve bu etki bostani olanda da vardır. Lakin bostani olanın besleyici değeri, yabani olandan daha fazladır.
iÇERiĞi
Beyaz olanı, birinci derecede sıcak ve kurudur. Siyah nohutun etkisi çok güçlüdür.
YARARLARI
Her ikisinin de (yabani veya bostani) yumuşatıcı, parçalayıcı özelliği vardır. Besin değeri bakladan daha fazladır. Humus (nohut)un lezzeti daha yoğundur. Humus, sert ve dolgundur. Akciğerlerde ondan iyi besin teşkil eden başka besin maddesi yoktur. Taze nohutun oranla daha fazla atık maddesi (fazlalığı) vardır.
GÜZELLİK
Sivilcileri giderir; haricen ve dahilen cildi güzelleştirici etkisi vardır.
YARALAR
Onun yağı, temriyeye, kötü huylu yaralara, kanser yaralarına ve uyuz yaralarına iyi gelir.
HAREKET ORGANLARI
Sırt ağrısına iyi gelir.
BAŞ ORGANLARI
Baştaki rutubetli çıbanları giderir. Nohut suyu, diş ağrılarına ve yangılı diş eti apse ve şişlerine, kulak altındaki şişlere iyi gelir.
SOLUNUM
Sesi güzelleştirir; akciğerleri besler; eğer nohut unundan çorba yapılırsa, bu terkip hepsi için en iyisidir.
BESLENME
Onun kaynamışı ödem için iyidir (pişmiş nohut vücutta su toplanmasını önler) ve sarılığa da iyi gelir. Karaciğer ve dalak kanallarındaki tıkanıklığı giderir. Nohutun yemek arasında yenmesi uygundur. Yemek başında veya sonunda yenmemelidir.
DIŞARI ATAN ORGANLAR
Siyah nohut pişirilip kullanılırsa, mesane ve böbrek taşlarına abortus etkisi yapar. Badem yağı, turp, kerevizle birlikte yenirse, tam olarak düşük yapılmasına sebep olur; ancak bu terkip mesana yaralarına zararlıdır. .https://www.facebook.com/Lokmanaktar
AÇ KARNA İÇMENİN YARARI
Eğer nohut suyu aç karnına içilirse, cinsel gücü artırır. Bütün nohut türleri bağırsakları yumuşatır ve böbreklerdeki tıkanıklığı açar. Özellikle kara nohut ve pırasa rengine olanı bu etkiyi yapar. Bazı hekimlere göre, sirkede ıslatılan nohut aç karnına yendiğinde ve yarım gün aç bırakılırsa, kurtları öldürür. Hipokrates, nohutta tatlı ve tuzlu iki yapı olduğunu ve pişmiş nohutta bu iki mizacın birbirini tamamladığını söylemiştir. Tuzlu yapısı bağırsakları yumuşatır; tatlı yapı ise, idrar söktürür
https://www.facebook.com/Lokmanaktar
nohutun faydaları - nohut suyu faydaları - nohut faydaları nelerdir - kara nohutun faydaları - Nohutun zararı - nohut suyunun faydaları - nohutun faydaları nelerdir - maydonoz suyunun faydaları - siyah nohut faydasi
İBN-İ SİNA'DAN ŞİFALI BİTKİLER -14-
Gazeteniz BUGÜN’den müthiş bir yazı dizisi…
Türkçe derlenmiş haliyle bir ilk…
Hekimlerin hükümdarı İbn-i Sina’dan ‘Şifalı Bitkiler’
Avrupa’da 700 yıl tıp hocalığı yapan ünü dillere destan, hekimlerin piri İbn-i Sina’nın 'Tıp Kanunu' kitabından bugüne kadar hiçbir yerde rastlamadığınız çok özel formülleriyle şifa bitkilerin reçeteleri…
Dr. Yaman SÖNMEZ ve Tarihçi Ahmet ALMAZ hazırladı.
Sivilceleri giderir, cildi ve sesi güzelleştirir, akciğerlerin en iyi besinidir. Diş ağrısını geçirir.
Humusun birçok çeşidi vardır. Beyazı, kırmızısı, siyahı, burçok gibi olanı, ki gersene (kersene) denir; bostani ve yabanisi vardır. Yabani olan çok sert ve çok acıdır. Şiddetli ısıtıcı etkisi vardır ve bu etki bostani olanda da vardır. Lakin bostani olanın besleyici değeri, yabani olandan daha fazladır.
iÇERiĞi
Beyaz olanı, birinci derecede sıcak ve kurudur. Siyah nohutun etkisi çok güçlüdür.
YARARLARI
Her ikisinin de (yabani veya bostani) yumuşatıcı, parçalayıcı özelliği vardır. Besin değeri bakladan daha fazladır. Humus (nohut)un lezzeti daha yoğundur. Humus, sert ve dolgundur. Akciğerlerde ondan iyi besin teşkil eden başka besin maddesi yoktur. Taze nohutun oranla daha fazla atık maddesi (fazlalığı) vardır.
GÜZELLİK
Sivilcileri giderir; haricen ve dahilen cildi güzelleştirici etkisi vardır.
YARALAR
Onun yağı, temriyeye, kötü huylu yaralara, kanser yaralarına ve uyuz yaralarına iyi gelir.
HAREKET ORGANLARI
Sırt ağrısına iyi gelir.
BAŞ ORGANLARI
Baştaki rutubetli çıbanları giderir. Nohut suyu, diş ağrılarına ve yangılı diş eti apse ve şişlerine, kulak altındaki şişlere iyi gelir.
SOLUNUM
Sesi güzelleştirir; akciğerleri besler; eğer nohut unundan çorba yapılırsa, bu terkip hepsi için en iyisidir.
BESLENME
Onun kaynamışı ödem için iyidir (pişmiş nohut vücutta su toplanmasını önler) ve sarılığa da iyi gelir. Karaciğer ve dalak kanallarındaki tıkanıklığı giderir. Nohutun yemek arasında yenmesi uygundur. Yemek başında veya sonunda yenmemelidir.
DIŞARI ATAN ORGANLAR
Siyah nohut pişirilip kullanılırsa, mesane ve böbrek taşlarına abortus etkisi yapar. Badem yağı, turp, kerevizle birlikte yenirse, tam olarak düşük yapılmasına sebep olur; ancak bu terkip mesana yaralarına zararlıdır. .https://www.facebook.com/Lokmanaktar
AÇ KARNA İÇMENİN YARARI
Eğer nohut suyu aç karnına içilirse, cinsel gücü artırır. Bütün nohut türleri bağırsakları yumuşatır ve böbreklerdeki tıkanıklığı açar. Özellikle kara nohut ve pırasa rengine olanı bu etkiyi yapar. Bazı hekimlere göre, sirkede ıslatılan nohut aç karnına yendiğinde ve yarım gün aç bırakılırsa, kurtları öldürür. Hipokrates, nohutta tatlı ve tuzlu iki yapı olduğunu ve pişmiş nohutta bu iki mizacın birbirini tamamladığını söylemiştir. Tuzlu yapısı bağırsakları yumuşatır; tatlı yapı ise, idrar söktürür
https://www.facebook.com/Lokmanaktar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder